U/08 - MATERIAL 8-C

Recursos didàctics8C. QUI EM POT DONAR SUPORT?

FITXES AMB SITUACIONS:

1.Aquest noi té por d’un grup de companys del centre obert, que d’amagat del profes- sional l’insulten i li fan bromes pesades, al sortir del centre li fan mofa.

2.Va anar a una discoteca amb els amics, va beure i fumar, també es va prendre algu- na cosa que li van oferir, ara es troba fatal.

3.El seu amic té el llavi tallat i tot de blaus a la cara i els braços, va tenir una discussió amb el seu pare i van arribar a les mans.

4.És un noi que creu que el profe li té mania, perquè quan li pregunta alguna cosa sem- pre el ridiculitza davant els companys. Ell després d’això es queda bloquejat, no pot fer res bé.

5.Aquesta noia està amoïnada, va tenir relacions amb un noi que va conèixer i ara li pica tot.

6.Un amic que va anar de vacances li va deixar la moto, ara li han robat i no sap què fer.

7.Una noia de 13 anys ha deixat d’anar a l’escola per cuidar el seu germà petit, perquè la mare està malalta.

8.Fa uns dies que ha començat a tenir relacions amb el seu nòvio, ell diu que si tira enre- re no pot passar res que el condó no li agrada. Ella està intranquil·la.

9.Un noi de camí cap a l’escola s’ha fet amic d’un grup que mandreja i fuma en una plaça, un company passa per allí i els veu, el noi li diu que s’afegeixi al grup. Ell dubte, té por de quedar-se en quadro.

10.Un noi vol seguir estudiant però ha de treballar per viure, al seu poble no hi ha cap institut que facin nocturns, no sap com resoldre-ho.

11. Una noia vol marxar de casa, no s’atreveix a dir-ho però el seu padrastre no la respec- te, no té mitjans, podria anar a casa els avis, però hauria de donar masses explica- cions.

12. Dos noies s’han escapat del CRAE on vivien perquè no els hi agraden les normes que hi ha.

unitat 08