Bloc

La Plataforma d'Infància lidera l'organització de tres macroesdeveniments sobre participació infantil

La Plataforma d’ Infància impulsa l’organització de tres macroesdeveniments s sobre participació infantil en el marc de l’estratègia La Infància Opina, que tindrà lloc l’últim trimestre de l’any. Alguns dels esdeveniments  encara disposen de places per apuntar-se als processos previs de participació infantil. Resumidament, us expliquem de què es tracten:

Nou Web interactiu de la Unió Europea sobre els drets dels infants, pels infants

La Unión Europea ha dissenyat una nova pàgina web sobre els Drets dels infants, especialment pensada per a infants i adolescents, amb l'objectiu que puguin aprende més sobre els seus drets. Al seu web els infants i adolescents que hi accedeixin hi podran descobrir jocs, animacions, vídeos, un calendari multicultural i llegir articles sobre els drets específics dels infants.

Obert el termini d'inscripció per la Quarta Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent

La Plataforma de Infancia (POI), UNICEF Comité espanyol i l'Ajuntament de Santander com a entitats organitzadores, han obert el termini d'inscripció per a què els Consells de Participació Infantil i Adolescents que així ho desitgin, es puguin apuntar a la Quarta Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent.

3a Assemblea Ordinària. Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC)

El passat 30 d’abril de 2016 va tenir lloc la 3a assemblea ordinària del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) al Casal de la Gent gran de la Barceloneta .Aquesta ha estat la primera trobada després de les eleccions, on va haver-hi canvis de càrrecs a la junta i a la comissió permanent, també hi ha hagut noves incorporacions de vocals.

A participar se aprende participando...guía metodológica para ejercer el derecho a participar

"A participar se aprende participando. Guía metodológica sobre derechos de infancia" és una publicació editada per la Plataforma d'Infància i dissenyada especialment per a educadors i educadores i altres professionals que treballin directament amb infants i que cerquin alternatives diferents per a aprofundir en el coneixement dels seus drets, especialment d'aquells drets relacionats amb el dret a participar. 

El Consell d'Infants i Adolescents. Acompanyant la participació infantil en l'àmbit local

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies organitza dues edicions, una a Tarragona els dies.

La meva opinió també Val!

La Plataforma de Infancia ha publicat una edició especial deTalons de vals sobre drets d’infància. Es tracta d’un recurs pedagògic que pretén donar valor a l’exercici dels drets dels infants sota el títol: La Infància Opina. El material s’ha dissenyat per a nois i noies de 9 a 17 anys amb la finalitat de facilitar, de forma divertida, l’exercici al seu dret a participar i contribuir a posar-lo en pràctica afavorint la seva participació al seu centre escolar, dins la família o al seu entorn més proper.

Donen inici els preparatius del Dia de la Infància amb l'impuls de la participació infantil

Des de la Plataforma de Infancia (POI) us convida a tots vosaltres, com és ja habitual, a participar en la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància, que organitzen en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. S'inicien els preparatius amb una sèrie d'activitats de formació, presa de consciència i divulgació dels drets dels infants i adolescents continguts a la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Taula Territorial d'Infància de Tarragona

El passat dijous 4 de juny de 2015 es va constituir a la ciutat de Tarragona, la Taula Territorial d’Infància de Tarragona que abasta la delegació territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona.

Premi "Participa a l’Escola" per a l’any 2015, fins el 31 de juliol

El Premi Participa a l’Escola, organitzat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, va destinat a centres de primària o secundària ubicats en territori català que hagin dut a terme una experiència de participació o de foment dels valors democràtics a l’escola durant el curs acadèmic de la convocatòria (2014-2015).

Taula Territorial d'Infància de Barcelona

El passat dimecres 14 de maig de 2015 es va constituir a la ciutat de Barcelona, la Taula Territorial d’Infància de Barcelona que abasta la delegació territorial del Govern de Barcelona.

Requisitos básicos que deben cumplir los procesos de participación infantil en el ámbito municipal

Requisitos básicos que deben cumplir los procesos de participación infantil en el ámbito municipal

El llibre que us presentem avui, "Requisitos básicos que deben cumplir los procesos de participación infantil en el ámbito municipal", és de la Observación General nº12 del Comité de los Derechos del Niño de las Naciones Unidas como referencia. 

Una de les primeres reflexions que hi trobarem....

CORRE LA VOZ

CORRE LA VOZ

"Corre la voz" és una publicació de l'Aliança per a invertir en la infància a Espanya, on hi trobareu una sèrie de dinàmiques de participació infantil i adolescent sobre la pobresa i l'exclusió social de la infància.  

Amb el propòsit d'impulsar la participació infantil i juvenil, l'Aliança per a Invertir en la Infància a Espanya, aquest passat novembre de 2014 va publicar aquesta publicació, que va des de l'àmbit europeu al local. 

L’OPINIÓ DELS NENS I NENES SOBRE COM ELS GOVERNS HAN D’INVERTIR EN POLÍTIQUES D’INFÀNCIA

L’OPINIÓ DELS NENS I NENES SOBRE COM ELS GOVERNS HAN D’INVERTIR EN POLÍTIQUES D’INFÀNCIA

Des de la DGAIA ens fan arribar aquesta enquesta promoguda per el Comitè de seguiment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, amb la qual es vol conèixer l’opinió dels infants d’arreu del món sobre com

Nosaltres també fem un país millor

Nosaltres també fem un país millor

Aquest document adapta el Decret sobre els consells de participació territorial i nacional dels infants i els adolescents de Catalunya per ajudar a entendre i conèixer una mica més el per què i el com del funcionament d'aquest nou òrgan. 

Benestar Social i Família impulsa la constitució del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

30-09-2014

Avui comencen les trobades territorials de participació entre els consells locals del territori i les reunions amb regidors, alcaldes, tècnics i professionals vinculats amb el consell d’infants local

La consellera Munté participa en la jornada de preconstitució del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència

26-10-2014 

Una cinquantena de nenes i nens s’han reunit per celebrar la jornada Els infants treballem per la constitució del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya

Programa Cibercorresponsables de la Plataforma de Infancia

Programa Cibercorresponsables de la Plataforma de Infancia

Cibercorresponsales és un programa de la Plataforma d'Infància. Una xarxa de blogs i xarxa de nois i noies menors de 18 anys que expliquen al món el que pensen, el que senten, el que els preocupa o el que volen canviar. 

Objectius estratègics del Pla d'atenció integral a la infància a desplegar els propers tres anys

Heu vist el document presnetat en el què es concreten les mesures que s'aplicaran durant els propers anys, amb el Pacte per a la Infància a Catalunya? 

Concretament, pel que fa a la participació, l'eix 1 del Pla, fa referència a la Participació social de la infància. En ell, s'hi destaca que: 

Entendiendo la participación infantil

Entendiendo la participación infantil

"Idees, estratègies i dinàmiques per a treballar la participació infantil pas a pas" - Del Programa Ciudades Amigas de la Infancia (Unicef Comité Español). 

En aquesta guia hi trobareu un breu esquema per entendre què és la participació infantil, així com què es requereix per a treballar cada element de l'esquema. Seguidament, es llisten una sèrie de qüestions que cal tenir en compte quan es treballa la participació infantil i adolescent amb un grup, i dinàmiques de treball/entrenament específic sobre els diferents aspectes plantejats.