La Plataforma d'Infància lidera l'organització de tres macroesdeveniments sobre participació infantil

La Plataforma d’ Infància impulsa l’organització de tres macroesdeveniments s sobre participació infantil en el marc de l’estratègia La Infància Opina, que tindrà lloc l’últim trimestre de l’any. Alguns dels esdeveniments  encara disposen de places per apuntar-se als processos previs de participació infantil. Resumidament, us expliquem de què es tracten:

V Trobada Estatal de Cibercorresponsals: com cada any, els joves de la xarxa social de joves periodistes cibercorresponsals fan una trobada, aquest cop presencialment, en un esdeveniment d’àmbit estatal que tindrà lloc a Madrid els dies 7, 8 y 9 de octubre a l’alberg de Los Batanes (Rascafría). Més informació.

IV Trobada Estatal de Consells de Participació Infantil i Adolescent: la iniciativa està liderada per la Plataforma d’Infància juntament amb UNICEF Comitè Espanyol, a través dels seu Programa Ciutats Amigues de la Infància, i de l’Ajuntament de Santander. Es tracta d’una convocatòria d’àmbit estatal adreçada als Consells de Participació Infantil i Adolescents, sota el títol Darrera la pista dels teus Drets. Els joves analitzaran el compliment dels seus drets en el marc d’aquest esdeveniment i publicaran un Manifest davant les autoritats responsables de les polítiques d’ infància. Les trobades es celebren de forma bianual i enguany tindrà lloc a Santander, els dies 4, 5 i 6 de novembre. Més informació.

Dia Universal dels Drets de la Infància: la Plataforma de Infància obre una convocatòria d’inscripció per a iniciar el procés de participació infantil, mesos previs a la commemoració del Dia de la Infància, que consisteix en involucrar al major número d’adolescents i joves de 9 a 17 anys procedents de tot l’Estat Espanyol per a què participin en les activitats lúdiques que s’han preparat i traslladin les seves demandes i reflexions. El període d’inscripció restarà obert fins el 15 de setembre. Més informació.